Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Alanya ATABEM Kurs Merkezi, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla ilk kez satranç turnuvası düzenledi. 24 öğrencinin katıldığı etkinlikte dereceye giren çocuklara başarı belgeleri verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve sosyal gelişim faaliyetleri kapsamında Alanya ATABEM Kurs Merkezi'nde önemli bir etkinliğe imza attı. Merkez bünyesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen satranç turnuvası, çocukların zihinsel ve sosyal becerilerini sergilemelerine olanak tanıdı.
Toplamda 24 öğrencinin katıldığı turnuvada, 6 kız ve 18 erkek çocuk kıyasıya mücadele etti. Çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından dereceye giren ilk üç yarışmacıya başarı belgeleri takdim edildi. Etkinlik, kurs merkezinin yalnızca akademik destekle sınırlı kalmayıp, çocukların kültürel gelişimine de odaklanan bir yapı olduğunu bir kez daha gösterdi.
Alanya ATASEM ve ATABEM Sorumlusu Can Baysal, belediyecilik anlayışlarının sadece fiziki yatırımlardan ibaret olmadığını vurguladı. Baysal, çocukların hayatına dokunan bu tür sosyal etkinliklerin önemine değinerek, bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın önümüzdeki dönemlerde geleneksel hale getirileceğini ifade etti. Merkezin, çocukların kaliteli eğitime ve sosyal aktivitelere erişimini önceliklendirdiğini belirten Baysal, bu tür organizasyonların devam edeceğini kaydetti.
Turnuvayı birincilikle tamamlayan 11 yaşındaki Emir Kuzgun, satrancın sabır gerektiren bir oyun olduğunu belirterek, stres yönetimi konusundaki tecrübelerini paylaştı. Kuzgun, turnuvadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek belediyeye teşekkür etti. Bir yıldır ATABEM bünyesinde satranç eğitimi alan 10 yaşındaki Defne Aydın ise kurs merkezindeki eğitim ortamından ve arkadaşlarıyla geçirdiği vakitten duyduğu mutluluğu ifade etti. Aydın, satrancın akıl yürütme ve beyin jimnastiği açısından oldukça faydalı bir uğraş olduğunu belirtti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu girişimi, bölgedeki çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri ve boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kurs merkezleri, sanat ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bu tür turnuvalarla çocukların ufkunu açmaya devam ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.