Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Almanya'da yaşayan Mustafa Güzel, gençlere örnek olmak için başlattığı 3 bin kilometrelik koşusunda Türkiye'ye giriş yaptı. 21 Ağustos'ta İstanbul'da sona erecek yolculukta birçok zorlukla karşılaştığını ifade etti.
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde yaşayan Mustafa Güzel, gençleri spora teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı uzun soluklu koşusunda Türkiye sınırlarına ulaştı. 1 Temmuz tarihinde Almanya'dan yola çıkan Güzel, 49 gün süren zorlu bir yolculuğun ardından İpsala Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Sınır kapısında Türk bayrağı açarak sevincini paylaşan sporcu, toplamda 3 bin kilometreyi bulması planlanan rotanın 2 bin 500 kilometrelik kısmını tamamladı.
Yolculuğu boyunca çeşitli engellerle karşılaştığını belirten Mustafa Güzel, yaşadığı zorlukları şu sözlerle özetledi: 'Ayı gördüm, köpeklerin saldırısına uğradım.' Avusturya sınırları içerisinde koşarken kısa süreli bir baygınlık geçirdiğini de ifade eden Güzel, azmi sayesinde yoluna devam ettiğini vurguladı. İki yıl önce planladığı bu projeyi başarıyla sürdüren sporcu, gençlere azim ve gayretle her hedefe ulaşılabileceğini göstermek istediğini belirtti.
Mustafa Güzel, 52 gün sürmesi planlanan bu maratonu 21 Ağustos tarihinde İstanbul'daki Ayasofya Meydanı'nda sonlandırmayı hedefliyor. Gurbetçi bir Türk vatandaşı olarak genç nesillere ilham kaynağı olmayı amaçlayan Güzel, İstanbul'a vardıktan sonra da yeni projeler geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Almanya'dan koşmaya başladı Türkiye'ye giriş yaptı! 'Ayı gördüm, köpeklerin saldırısına uğradım'
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Japonya'nın Chiba eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketine dönüştü. Olayda 13 kişi hayatını kaybederken, bölgedeki hasar tespit ve temizlik çalışmaları sürüyor.