- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 13,395
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Kars'taki Ani Ören Yeri'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında Selçuklu dönemine ait bezemeli bir taş gün yüzüne çıkarıldı. Eserin bir kümbet yapısına ait olduğu tahmin ediliyor.
Kars'ta bulunan tarihi Ani Ören Yeri'nde yürütülen arkeolojik kazılarda, Selçuklu dönemine tarihlenen özel bir taş eser bulundu. Üzerinde kufi hat sanatı ile Hz. Muhammed isminin işlendiği taş, bölgenin zengin kültürel mirasına yeni bir parça ekledi.
Yaklaşık 51'e 21 santimetre boyutlarındaki taşın, bir Selçuklu kümbetine ait olduğu değerlendiriliyor. Kabartma tekniğiyle işlenen motifin yarısı günümüze kadar ulaşmayı başardı. Ani'deki Selçuklu Mezarlığı, Anadolu'nun ilk Türk-İslam mezarlığı ve ilk Türk şehitliği olma özelliğiyle büyük önem taşıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Hz. Muhammed isminin yer aldığı Selçuklu taşı bulundu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ağrı'daki Durupınar Formasyonu üzerinde yürütülen yeni radar çalışmaları, bölgedeki jeolojik yapının doğal bir kaya bloğundan ibaret olmayabileceğini öne sürüyor. Bilim dünyası ise oluşumun kökeni konusunda fikir ayrılıkları yaşamaya devam ediyor.
Spor yorumcusu Cem Yılmaz, Mohamed Salah'ın Süper Lig'e kattığı değere dikkat çekerken hakem performanslarını eleştirdi. Ligin rekabetçi yapısının arttığını belirten Yılmaz, teknik direktörlerin rotasyon kararlarını değerlendirdi.