Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ankara Sanayi Odası, son on yıllık sanayi üretim ve ihracat verilerini içeren kapsamlı bir rapor yayımladı. Raporda, Avrupa Birliği'nin yeşil dönüşüm süreçlerine uyumun önemi vurgulandı.
Ankara Sanayi Odası (ASO), 2013 ile 2023 yılları arasındaki sanayi üretim ve ihracat performansını mercek altına alan kapsamlı bir raporu kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, Ankara'nın Avrupa Birliği'ne yönelik Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) kapsamındaki ihracat payı, on yıllık süreçte yüzde 3,33 seviyesinden yüzde 4,44 oranına yükseldi.
Şehrin sanayi üretim yapısında önemli bir dönüşüm yaşandığı gözlemlendi. Ana metal imalatının payı yüzde 72,63'ten yüzde 25,83'e gerilerken, fabrikasyon metal ürünleri yüzde 33,83 ile imalat sektöründe ilk sıraya yerleşti. ASO Başkanı Seyit Ardıç, yeşil dönüşümün rekabet gücünü artıracak bir fırsat olduğunu ifade etti. SKDM mali yükümlülüklerinin ise 1 Ocak 2026 itibarıyla başlaması bekleniyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
ASO Başkanı Ardıç: “Yeşil dönüşümü rekabet gücümüzü artıracak bir fırsata dönüştürmeliyiz”
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan Tarihi Gediz Köprüsü, kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla yeniden hizmete girdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde 532 tarihi köprünün restore edilerek kültür mirasına kazandırıldığını belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ait mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE verilerini açıkladı. Genel endekste aylık bazda yüzde 2,29 oranında yükseliş kaydedildi.