Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ankara'da okul servisi ücretlerinde yüzde 25,49 oranında artışa gidildi. Yeni tarife ile birlikte mesafe bazlı ücretler ve rehber personel bedelleri yeniden belirlendi.
Ankara'da eğitim öğretim döneminde geçerli olacak okul servisi ücretleri güncellendi. Yapılan düzenleme ile servis ücretlerine yüzde 25,49 oranında zam uygulanmasına karar verildi. Yeni tarifeye göre, 3 kilometreye kadar olan mesafeler için aylık ücret 3 bin 36 lira olarak belirlendi.
Belirlenen yeni fiyatlandırma kapsamında 3 ile 6 kilometre arası aylık servis ücreti 3 bin 350 lira, 6 ile 10 kilometre arası 3 bin 865 lira ve 10 ile 15 kilometre arası ise 4 bin 492 lira oldu. 15 kilometreyi aşan mesafelerde ise her kilometre için yıllık 527 lira ek ücret alınacak. Ayrıca okul servislerinde görev yapan rehber personel için aylık bin lira ödeme yapılması kararlaştırıldı.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ankara'da okul servisine %25,49 zam: Kaç kilometrede ücret ne kadar oldu?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Yeni eğitim döneminde ücretli öğretmenlik yapmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Süreç, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ihtiyaçlarına göre bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor.
19 Ağustos 2026 tarihinde Türkiye ve dünya genelinde meydana gelen önemli olaylar CNN Türk bülteninde aktarıldı. Günün öne çıkan gelişmeleri haber derlemesinde yer aldı.