Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Antalya'nın Serik ilçesinde, sosyal medya üzerinden çocuğu SMA hastasıymış gibi davranarak para toplayan bir kişi jandarma tarafından yakalandı. Yapılan incelemede şahsın bekar olduğu ve çocuğunun bulunmadığı ortaya çıktı.
Antalya'nın Serik ilçesinde jandarma ekipleri, sosyal medya platformları üzerinden yürütülen şüpheli bir yardım faaliyetini takibe aldı. Yapılan teknik incelemeler sonucunda, H.A. isimli bir şahsın kendi sosyal medya hesabı üzerinden asılsız paylaşımlar yaptığı belirlendi. Şüphelinin, bir çocuğu olduğunu ve bu çocuğun SMA hastalığıyla mücadele ettiğini öne sürerek vatandaşlardan maddi destek talep ettiği saptandı.
Paylaşımlarında bir IBAN numarası vererek yardım toplayan H.A. hakkında derinlemesine araştırma başlatıldı. Jandarma ekiplerinin yürüttüğü soruşturma, şahsın aslında bekar olduğunu ve iddia edildiği gibi bir çocuğunun bulunmadığını gün yüzüne çıkardı. Bu tespitlerin ardından düzenlenen operasyonla şüpheli şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Karakoldaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen H.A., çıkarıldığı mahkemece dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından yetkililer, dijital platformlar üzerinden yapılan yardım çağrılarına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı. Kampanyaların resmi izinlerinin ve hesap bilgilerinin doğruluğunun mutlaka teyit edilmesi gerektiği vurgulandı.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Sosyal medyada ‘SMA' dolandırıcılığı! 1 kişi tutuklandı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformu TikTok üzerinden yapılan paylaşımlar üzerine yasal işlem başlattı. Soruşturma kapsamında Cansum Kaya ve Sinan Kaya isimli şahıslar gözaltına alındı.