Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Apple'da 15 yıllık Tim Cook dönemi sona erdi ve koltuğu John Ternus devraldı. Yeni CEO, ilk büyük sınavını 9 Eylül'deki ürün tanıtım etkinliğinde verecek.
Teknoloji dünyasının dev ismi Apple'da yönetim değişikliği gerçekleşti. Yaklaşık 25 yıldır şirketin farklı kademelerinde görev yapan John Ternus, 1 Eylül tarihi itibarıyla Apple'ın yeni CEO'su olarak göreve başladı. Bu atama ile birlikte, 15 yıldır şirketin başında bulunan Tim Cook, CEO'luk görevinden ayrılarak yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalarına devam etme kararı aldı.
Ternus, Apple bünyesindeki kariyerine donanım mühendisliği alanında başladı ve iPhone, iPad, Mac ile AirPods gibi markanın en kritik ürünlerinin geliştirilmesinde aktif rol oynadı. Özellikle Mac bilgisayarların M serisi işlemcilere geçiş sürecindeki katkılarıyla tanınan Ternus, donanım mühendisliği başkan yardımcılığı görevinden zirveye taşındı. Tim Cook, halefi için teknoloji devi için mükemmel kişi ifadesini kullandı.
Yeni CEO'yu oldukça yoğun bir takvim bekliyor. Göreve başlamasından sadece sekiz gün sonra, 9 Eylül'de düzenlenecek olan büyük Apple etkinliğinde sahne alacak olan Ternus, şirketin yeni vizyonunu dünyaya tanıtacak. Söz konusu etkinlikte iPhone 18 serisi ve şirketin ilk katlanabilir telefon modeli gibi merakla beklenen ürünlerin görücüye çıkması planlanıyor. Ternus'un daha önce dile getirdiği dünyayı değiştirme hedefi, bu organizasyonla birlikte ilk büyük sınavını vermiş olacak.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Nvidia, yapay zeka destekli yeni görüntü işleme teknolojisi DLSS 5'i 3 Eylül'de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. RTX 50 serisi kartlara özel olan bu sistem, yüksek performans maliyetiyle dikkat çekiyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski belediye başkanı Melih Gökçek hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade alacak. Gökçek, iddialara karşı Türk adaletine güvendiğini belirtti.