Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Apple'ın macOS 26.7 güncelleme kodlarında, Görsel Zeka destekli kameralı bir AirPods modeline ait tanıtım videoları bulundu. Cihazın çevresel algılama yetenekleriyle Siri'yi güçlendirmesi hedefleniyor.
Teknoloji dünyasında heyecan yaratan yeni bir gelişme, Apple'ın macOS 26.7 Sürüm Adayı (RC) kodları içerisinde keşfedildi. Şirketin henüz resmi olarak duyurmadığı, kameralı ve yapay zeka destekli yeni AirPods modeline ait tanıtım simülasyonları, yazılım dosyaları arasında gün yüzüne çıktı. Bu sızıntı, Apple'ın giyilebilir teknoloji alanında yeni bir döneme hazırlandığını gösteriyor.
Yayınlanan 13 saniyelik tanıtım klibi, cihazın temel çalışma prensibini gözler önüne seriyor. Videoda, kullanıcının elindeki bir kitabı Siri'ye göstererek kaydetmesini istediği görülüyor. Bu durum, cihazdaki kameraların geleneksel fotoğraf veya video çekimi için değil, Görsel Zeka altyapısını beslemek amacıyla tasarlandığını doğruluyor. Meta'nın akıllı gözlüklerine benzer bir mantıkla çalışan sistem, kullanıcının baktığı nesneleri tanımlayarak çevresel verileri Siri'ye aktarıyor.
B790 kod adıyla geliştirilen yeni kulaklık, tasarım açısından mevcut AirPods Pro modellerini andırıyor. Ancak kamera sensörleri ve veri iletim birimlerini barındırabilmek adına cihazın gövde kısmının biraz daha kalın bir yapıda olduğu dikkat çekiyor. Yazılım kodlarında ayrıca, kameraların saç veya kıyafetle kapanması durumunda kullanıcıyı uyaran özel bir arayüz fonksiyonunun da tanımlandığı görülüyor.
Daha önce Mark Gurman gibi analistler, projenin 2027 yılına kadar ertelendiğini öne sürmüştü. Ancak resmi tanıtım videolarının macOS güncellemelerine eklenmiş olması, ürünün piyasaya sürülmeye çok yakın olduğunu gösteriyor. Sektördeki beklentiler, Apple'ın bu yeni donanımı önümüzdeki ay gerçekleşecek iPhone 18 Pro lansmanında AirPods Ultra ismiyle üst segment bir ürün olarak tanıtacağı yönünde yoğunlaşıyor.
Bu yeni teknoloji, Apple Intelligence entegrasyonu ile birleştiğinde, kullanıcıların çevreleriyle olan etkileşimini dijital bir asistan aracılığıyla çok daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Cihazın, özellikle görsel verilerin işlenmesi ve anlık bilgi sağlanması konusunda giyilebilir teknolojilerde yeni bir standart belirlemesi bekleniyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.