Apple'ın eylül ayında tanıtması beklenen katlanabilir iPhone Ultra modeli, tedarik sorunları nedeniyle başlangıçta sadece ABD'de satışa çıkacak. Yüksek fiyat etiketiyle dikkat çeken cihazın üretim miktarı bellek krizi nedeniyle kısıtlı tutuluyor.
Teknoloji dünyasının merakla beklediği Apple'ın ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu iPhone Ultra hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Şirketin eylül ayında gerçekleştireceği etkinlikte, iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max modellerinin yanı sıra bu özel cihazı da tanıtması bekleniyor.
Ancak cihazın piyasaya sürülme süreciyle ilgili bazı kısıtlamalar öne çıkıyor. Bellek tarafında yaşanan küresel tedarik krizi, Apple'ın üretim kapasitesini doğrudan etkiledi. Bu durum, iPhone Ultra'nın diğer modeller kadar yüksek adetlerde üretilmesini engelliyor. Şirketin, pazardaki ilk tepkileri ölçmek ve arz-talep dengesini yönetmek amacıyla cihazı ilk etapta sadece ABD pazarında satışa sunmayı planladığı belirtiliyor.
Fiyatlandırma konusunda da oldukça iddialı olan iPhone Ultra'nın, 2 bin dolar ile 2 bin 500 dolar arasında bir etikete sahip olacağı tahmin ediliyor. Apple, bu stratejiyle hem teknolojik bir yeniliği kullanıcılarla buluşturmayı hem de üretim kısıtlamalarını kontrollü bir şekilde yönetmeyi hedefliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Katlanabilir yapıdaki iPhone Ultra için dikkat çeken iddia
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Apple, bileşen tedarikindeki aksaklıklar nedeniyle iPhone 18 serisinin çıkış takvimini güncelledi. Standart modeller 2027 yılının mart ayında tanıtılacak.