Apple, bileşen tedarikindeki aksaklıklar nedeniyle iPhone 18 serisinin çıkış takvimini güncelledi. Standart modeller 2027 yılının mart ayında tanıtılacak.
Teknoloji devi Apple, üretim süreçlerinde yaşanan bileşen tedarik sorunları nedeniyle yeni cihazlarının piyasaya sürülme tarihlerinde değişikliğe gidiyor. Şirketin önemli tedarikçilerinden biri olan Pegatron tarafından paylaşılan finansal veriler, Apple'ın sevkiyat programında stratejik bir farklılaşmaya gittiğini ortaya koydu. Bu gelişme, daha önce teknoloji kulislerinde konuşulan erteleme iddialarını da doğrular nitelikte.
Yapılan planlamaya göre, Apple'ın eylül ayında gerçekleştireceği geleneksel etkinlikte yalnızca üst segment cihazlara odaklanılacak. Bu kapsamda iPhone 18 Pro, iPhone 18 Pro Max ve şirketin ilk katlanabilir modeli olması beklenen iPhone Ultra'nın tanıtılması bekleniyor. Giriş ve orta seviye modeller olan iPhone 18, iPhone 18e ve iPhone Air 2 için ise daha ileri bir tarih belirlendi.
Söz konusu modellerin, 2027 yılının mart ayında düzenlenecek özel bir etkinlik ile teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulacağı açıklandı. Apple'ın bu kararı, donanımsal bileşenlerin temininde yaşanan zorlukları aşmak ve premium cihazların üretim kapasitesini korumak amacıyla aldığı değerlendiriliyor. Böylece şirket, yılın farklı dönemlerine yayılmış bir ürün lansman takvimi izleyerek tedarik zinciri üzerindeki baskıyı hafifletmeyi hedefliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Apple'ın eylül ayında tanıtması beklenen katlanabilir iPhone Ultra modeli, tedarik sorunları nedeniyle başlangıçta sadece ABD'de satışa çıkacak. Yüksek fiyat etiketiyle dikkat çeken cihazın üretim miktarı bellek krizi nedeniyle kısıtlı tutuluyor.
Google'ın yapay zeka özetleri nedeniyle trafik kaybı yaşayan yayıncılar için Apple yeni bir model geliştiriyor. Şirket, Siri üzerinden sunulacak içerikler için medya kuruluşlarına ödeme yapmayı planlıyor.