Aramco savaş ortamında rekor kâr açıkladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
0d5e60f71f4430a99fbd860e35f7b5010c8ae35068b6a523556538e718b06a1e.webp

Suudi petrol devi Aramco, İran savaşı kaynaklı gerilimlerin arttığı dönemde kârını rekor seviyeye çıkardı. Üretimdeki düşüş, petrol fiyatlarındaki sert yükselişle telafi edildi.

Suudi Arabistan merkezli petrol devi Aramco, 2026 yılının ikinci çeyreğinde finansal sonuçlarında güçlü bir artışa imza attı. Şirketin düzeltilmiş kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık üçte bir oranında artarak 33 milyar doların üzerine çıktı. Reuters'ın verilerine göre net kârda ise yüzde 44'lük bir yükseliş görüldü.

Finansal başarının, İran savaşı nedeniyle Orta Doğu'daki gerilimlerin tırmanmaya başladığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Basra Körfezi'nde deniz taşımacılığında yaşanan aksaklıklara rağmen şirket yüksek gelir elde etmeyi başardı. Bu durum, Suudi hükümetinin bölgesel gelişmelerden ekonomik olarak fayda sağlayıp sağlamadığı tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Üretim verilerine bakıldığında Aramco'nun petrol ve gaz çıkarma miktarı, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında geriledi. Buna karşın satılan varil başına fiyatın yüzde 60'tan fazla artması, üretimdeki bu düşüşü tamamen telafi etti. Yüksek petrol fiyatları, daha az üretim yapılmasına rağmen şirketin kârlılığını önemli ölçüde artıran ana faktör oldu.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Aramco'nun kârı savaş döneminde zirve yaptı: 2022'den bu yana en yüksek seviye

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

CHP'den istifa eden Cemil Tugay, yer aldığı bir WhatsApp grubundan ayrıldı. Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği iddiaları ise Özgür Özel tarafından reddedildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?