Aronya üretiminde yüksek verim ve gelir artışı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
7b633b064b77f8d7f859635108175324272f7f4cef7fdf0a5097203919cd1d08.webp

Güldüren köyünde aronya üretimine başlayan çiftçi, doğal çoğalma sayesinde ağaç sayısını binlere çıkardı. İlaçsız tarım yapan üretici, bu yıl rekolte ve gelir beklentisini yükseltti.

Güldüren köyünde 2023 yılında 7 dönümlük bir arazide 1.400 fidanla aronya üretimine başlayan üretici, kısa sürede önemli bir başarıya imza attı. Aronya ağaçlarının fındık ağacı gibi doğal yollarla hızla çoğalması sayesinde bahçedeki toplam ağaç sayısı 20 ile 25 bin arasına ulaştı. Bu doğal artış, üretim kapasitesini de doğrudan olumlu etkiledi.

Geçtiğimiz yıl 600 kilogram ürün elde eden üretici, bu sezon verimin artmasıyla birlikte rekoltenin bir tonun üzerine çıkacağını öngörüyor. Özellikle şeker, kolesterol ve kanser hastalarının tercih ettiği bir meyve olması nedeniyle üretim sürecinde kimyasal ilaç kullanmaktan kaçınan üretici, zararlılarla tamamen doğal yöntemlerle mücadele ettiğini vurguluyor. Ürün kalitesini korumaya büyük önem veren üretici, geçen yıl kilogramını 300 TL'den sattığı aronyanın bu yılki satış fiyatını 400 TL olarak belirlemeyi hedefliyor.

Aronya meyvesinin yüksek antioksidan içeriği ve zengin vitamin değerleri, pazardaki talebi de canlı tutuyor. Üretim faaliyetlerini sadece aronya ile sınırlı tutmak istemeyen üretici, devlet desteği alarak bahçesini daha da büyütmeyi amaçlıyor. Gelecek planları arasında aronyanın yanı sıra salep ve safran gibi farklı tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi de yer alıyor. Tarımsal çeşitliliği artırarak bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen üretici, modern tarım teknikleri ve doğal yöntemleri birleştirerek çalışmalarını sürdürüyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Sadece 1 yılda gelirini ve rekoltesini katladı: Şeker hastaları sırada bekliyor...

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konya Ovası'ndaki çiftçiler, su tüketimi yüksek olan geleneksel ürünler yerine daha az su isteyen turp üretimine yöneldi. Yeni sezon hasadına başlayan üreticiler, ürünün kilogramını tarlada 20 liradan satışa sunuyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?