Artan Klima Kullanımı Elektrik Tüketimini Yükseltecek

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
46ec22427488f6d057e1106a0eb1ced83f44daac7fc11bcb77a28a77c06033a1.webp

İklim değişikliğinin etkisiyle yaygınlaşan klima kullanımı, önümüzdeki on yılda elektrik tüketiminde ciddi bir artışa yol açacak. Uzmanlar, enerji tasarrufu için ideal sıcaklık ayarlarının önemine dikkat çekiyor.

İklim değişikliğinin etkileri günlük yaşam alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte hanelerde klima sahipliği hızla yaygınlaşıyor. 2025 yılı itibarıyla Türkiye genelinde yaklaşık 11 milyon klima bulunduğu tahmin edilirken, bu sayının önümüzdeki on yıl içerisinde iki katından fazla artması bekleniyor.

Artan cihaz sayısı, elektrik tüketim verilerine de doğrudan yansıyor. 2025 yılında 5-6 bin gigawatt-saat seviyesinde olan klima kaynaklı elektrik tüketiminin, 2035 yılına gelindiğinde 12 bin gigawatt-saatin üzerine çıkabileceği öngörülüyor. Bakanlık yetkilileri, enerji verimliliğini korumak adına iç ortam sıcaklığının 24 derece seviyesinde tutulmasını öneriyor. Yapılan hesaplamalara göre, klima sıcaklık ayarının her 2 derece daha yüksek tutulması, elektrik tüketiminde yüzde 15 oranında tasarruf sağlıyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Hanelerdeki klima sayısı ve elektrik tüketimi 2 katına çıkacak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla yılın ilk yedi ayında 848 bine yakın kişinin işe yerleştirildiğini duyurdu. Bakanlık, piyasadaki iş gücü ihtiyaçlarını karşılamak için milyonlarca görüşme gerçekleştirdi.

TÜİK verilerine göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 düştü. Aylık bazda ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış üretim sınırlı bir artış kaydetti.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?