Neler yeni

ASELSAN'ın güdüm kitleri test atışlarında tam isabet sağladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
b0cf551136d05c0d6f943c7aaf08409cf0f6b4f4037fd9c633a8356124ed00e1.webp

ASELSAN, Konya'da gerçekleştirdiği uluslararası demo faaliyetinde geliştirdiği güdüm kitlerinin yüksek isabet oranını kanıtladı. Farklı hava platformlarından yapılan atışlarda tüm hedefler başarıyla vuruldu.

ASELSAN, Konya Karapınar Atış Test Poligonu'nda düzenlenen Güdüm Sistemleri Uluslararası Demo Faaliyeti kapsamında yerli üretim güdüm kitlerinin performansını sergiledi. 15'ten fazla ülkeden gelen askeri yetkililerin gözlemlediği testlerde, sistemlerin yüksek hassasiyetli vuruş kabiliyeti bir kez daha tescillendi.

Etkinlikte F-16 savaş uçaklarından iki adet LGK-84, AKINCI SİHA platformundan ise bir adet LGK-82 ve bir adet GÖZDE mühimmatı ateşlendi. Yapılan atışlar sonucunda zırhlı personel taşıyıcılar ve tank hedefleri tam isabetle vuruldu. Özellikle GÖZDE güdüm kiti, saatte 50 kilometre hızla hareket eden bir hedefi başarıyla etkisiz hale getirerek operasyonel güvenilirliğini ortaya koydu.

LGK-82 ve LGK-84 kitleri, sabit yer hedeflerine karşı gösterdiği yüksek başarıyla dikkat çekerken, GÖZDE mühimmatı hareketli hedeflere karşı sağladığı isabet oranıyla öne çıktı. Gerçekleştirilen dört atışın nın hedefleri tam isabetle vurması, Türk savunma sanayiinin güdüm teknolojilerindeki yetkinliğini uluslararası arenada bir kez daha kanıtlamış oldu.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

ASELSAN geliştirdi: GÖZDE güdüm kitleri hedefleri başarıyla vurdu

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Güzellik merkezlerinde müşterilerin gizlice kaydedilen görüntülerini internet üzerinden satan bir şebeke çökertildi. 15 binden fazla görüntünün yer aldığı dosyada işletme sahibi dahil birçok kişi tutuklandı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?