Avrasya Üniversitesi, YKS yerleştirme sonuçlarında yüzde 99 doluluk oranına ulaşarak önemli bir başarı elde etti. Üniversite yönetimi, eğitim ücretlerine zam yapmayarak öğrencilere destek sağladıklarını açıkladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Trabzon merkezli Avrasya Üniversitesi eğitim dünyasında dikkat çeken bir başarıya imza attı. Üniversite, tercih döneminde yakaladığı yüzde 99'luk doluluk oranıyla Türkiye genelindeki yükseköğretim kurumları arasında öne çıktı.
Karadeniz bölgesinin tek vakıf üniversitesi olma misyonunu sürdüren kurum, elde edilen bu başarının arkasında öğrenci odaklı yönetim anlayışının yattığını belirtti. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, üniversiteye gösterilen yoğun ilginin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. Yıldız, öğrencilerin ve ailelerin bütçelerini korumak amacıyla bu yıl eğitim ücretlerinde herhangi bir artışa gitmediklerini vurguladı.
Akademik kadrolarını ve fiziki altyapılarını dünya standartlarına taşımak için çalışmaların sürdüğünü belirten Yıldız, gençlerin geleceği için tüm imkanların seferber edildiğini dile getirdi. Üniversitenin vizyoner gelişimine katkı sağlayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a da teşekkürlerini ileten yönetim, yeni akademik yılda nitelikli bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti.
Üniversite, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerin tercihi haline gelerek bölgenin eğitimdeki gururu olmayı sürdürüyor. Gelişen kampüs olanakları ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum, eğitimde fırsat eşitliğini önceliklendiren politikalarıyla dikkat çekiyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Avrasya Üniversitesi %99'luk doluluk oranıyla zirveye yerleşti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.