Neler yeni

Avrupa Birliği'nden dijital platformlara yeni denetim kuralları

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
b8c4c6f73f19bd2025e442611473eeb933f7f3646d0afac97d3619513ae6b7f5.webp

Avrupa Birliği, ChatGPT, Reddit ve Roblox gibi platformları daha sıkı denetim standartlarına tabi tutma kararı aldı. Yeni düzenlemelerle kullanıcı güvenliği ve veri gizliliği konularında şeffaflığın artırılması hedefleniyor.

Avrupa Birliği, dijital dünyadaki etkileri giderek artan ChatGPT, Reddit ve Roblox gibi platformlar için denetim mekanizmalarını genişletme kararı aldı. AB teknoloji sorumlusu Henna Virkkunen, bu platformların toplum üzerindeki büyük etkileri nedeniyle artık daha yüksek bir hesap verebilirlik standardına tabi tutulacağını açıkladı.

Birlik tarafından yürütülen dijital hizmetler düzenlemesi kapsamında, söz konusu şirketlerin faaliyetleri daha yakından izlenecek. Yeni kurallar dizisi; içerik yönetimi, veri gizliliği ve kullanıcı güvenliği gibi kritik başlıkları kapsıyor. Yetkililer, bu adımın temel amacının vatandaşların dijital haklarını korumak ve sektördeki şeffaflığı en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği'nde faaliyet gösteren büyük dijital şirketlere yönelik bu sıkılaştırma hamlesi, dijital hizmetler alanındaki düzenleyici yaklaşımın bir parçası olarak değerlendiriliyor. Platformların, belirlenen yeni standartlara uyum sağlaması için süreçlerin daha titiz bir şekilde yürütülmesi bekleniyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Avrupa Birliği'nden dijital platformlara sıkı denetim kararı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Girne'den Mersin'e giden bir yolcu gemisinin alabora olması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti. Faciaya ilişkin Güney Kıbrıs'tan gelen bazı nefret içerikli paylaşımlar büyük tepki topladı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?