Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Avrupa Birliği, konut sıkıntısı yaşanan bölgelerde kısa süreli kiralamaları sınırlandırmak için yeni bir çalışma başlattı. Düzenleme, dijital platformlar üzerinden yapılan kiralama işlemlerini denetim altına almayı hedefliyor.
Avrupa Birliği, konut piyasasındaki arz sorunlarını çözmek amacıyla yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Birlik, özellikle konut sıkıntısının yoğun hissedildiği bölgelerde, dijital platformlar aracılığıyla gerçekleştirilen kısa süreli kiralama faaliyetlerini sınırlandırmayı kolaylaştıracak bir plan üzerinde çalışıyor.
Bu düzenleme ile yerel yönetimlerin kiralama süreçleri üzerindeki denetim yetkisinin artırılması ve konut piyasasındaki fiyat baskısının azaltılması amaçlanıyor. Söz konusu plan, dijital platformların faaliyetlerini daha şeffaf hale getirmeyi hedefliyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
AB, konut fiyatlarını düşürmek için kısa süreli kiralamaları sınırlamaya hazırlanıyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'da 8 yıldır aranan bir hükümlü, kadın kılığında gizlenirken polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için kız kardeşinin kimliğini kullandığı belirlendi.
Bingöl'de görev yaparken gazi olan Gerçek Yaşar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mersin'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.