- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Avrupa Parlamentosu'ndan 58 milletvekili, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni ABD yaptırımlarına karşı korumak için AB Komisyonu'nu harekete geçmeye çağırdı. Üyeler, mahkemenin korunması adına tüm araçların kullanılmasını istedi.
Avrupa Parlamentosu'nun 58 üyesi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (UCM) hedef alan ABD yaptırımlarına karşı ortak bir adım attı. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e hitaben kaleme alınan mektupta, mahkemenin korunması için eldeki tüm diplomatik ve hukuki araçların acilen devreye sokulması talep edildi.
Milletvekilleri, UCM'nin bağımsızlığını ve işleyişini güvence altına alacak somut adımların atılmasının önemine vurgu yaptı. Söz konusu çağrı, uluslararası hukuk kurumlarına yönelik baskılara karşı Avrupa'nın ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini ortaya koyuyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
AP üyelerinden UCM’yi ABD yaptırımlarına karşı koruma çağrısı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Barcelona, deplasmanda Galatasaray'ı 4-1'lik skorla geçti. Karşılaşmada ev sahibi ekibin tek golü Aleksey Batrakov'dan geldi.
İstanbul Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesindeki acil durum hastanesi için iklimlendirme sistemi revizyonu hizmeti alacak. İhale süreci 9 Kasım 2026 tarihinde gerçekleştirilecek.