Neler yeni

Ayasofya Medresesi'nde 555 yıllık bilim yolculuğu sergisi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
e6a411283b6ac8d228929054bcf0a6477c6a155b724ad9dcffe59a4ddd80e418.webp

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Medresesi'nde açılan 555. Yıl İnteraktif Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sergi, 1453'ten 2453'e uzanan köklü bir eğitim mirasını dijital teknolojilerle geleceğe taşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'daki Ayasofya Medresesi'nde kurulan 555. Yıl İnteraktif Müzesi'ni ziyaret etti. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan sergi, 1471 yılında başlayan köklü bilim ve eğitim geleneğini modern teknolojilerle birleştirerek ziyaretçilere sunuyor.

Ziyareti sırasında müzenin hazırlık sürecine dair Prof. Dr. Turan Gökçe ve Prof. Dr. Mustafa Kaçar'dan bilgi alan Bakan Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, bu çalışmanın medeniyet birikimini çağın imkânlarıyla geleceğe taşıdığını belirtti. Ersoy, geçmişten alınan güçle bilim ve eğitim mirasının korunarak geleceğe aktarılmaya devam edileceğini vurguladı.

"555 Yıllık Bilim ve Eğitim Yolculuğu" temasıyla kurgulanan müze, 1453 yılındaki fethin izlerinden başlayarak 2453 yılına kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Ayasofya'nın manevi atmosferi ve medrese avlularının tarihi dokusundan beslenen sergi, Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı'nın eğitim mirasını, üniversitenin 2010 yılındaki kuruluşunu ve geleceğe dair vizyonunu dijital bir kurguyla birleştiriyor. Müze, ziyaretçilerine gerçeklik ile hayal gücünün iç içe geçtiği, zamanın ötesinde bir deneyim sunmayı hedefliyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin akademik birikimini yansıtan bu özel çalışma, hem tarihi bir hafıza oluşturuyor hem de dijital dünyanın imkânlarını kullanarak eğitim geleneğinin sürekliliğini vurguluyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Fatih’in ilim mirası 555. yılında gelecekle buluştu

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğal gaz dağıtım şirketlerinin yatırım tavanlarını güncelledi. Ayrıca akaryakıt boru hattı ve LPG depolama tesisleri için yeni tarifeler belirlendi.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?