Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Batı Şeria'da İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu yaşamını yitiren Ayşenur Ezgi Eygi, vefatının ikinci yılında Aydın'da anıldı. Törene katılan ailesi, sorumluların yargılanması konusundaki beklentilerini dile getirdi.
İşgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir protesto sırasında İsrail güçlerinin açtığı ateşle başından vurularak ağır yaralanan ve 6 Eylül 2024 tarihinde hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi, vefatının ikinci yıl dönümünde Aydın'ın Didim ilçesinde dualarla anıldı. Didim Asri Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına Eygi'nin ailesi ve yakınları katılım sağladı.
Tören sırasında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. ABD'den gelen eşi Hamid Mazhar Ali, aradan geçen iki yıla rağmen acısının tazeliğini koruduğunu ifade etti. Ali, olayın faillerinin henüz hesap vermemiş olmasının yarattığı hayal kırıklığını vurguladı. Eygi'nin kuzeni Bahar Tıkkın ise merhumenin Filistin halkına destek vermek için gösterdiği sivil ve barışçıl duruşun insanlık adına çok kıymetli olduğunu belirtti.
Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olarak Filistin topraklarındaki işgale karşı sivil yöntemlerle mücadele eden Eygi, 14 Eylül 2024 tarihinde Didim'de toprağa verilmişti. Ailesi, onun Filistin'deki haksızlıklara karşı gösterdiği kararlı tutumun unutulmayacağını ifade ederken, adalet arayışlarının devam ettiğini bir kez daha yineledi. Anma etkinliği, katılımcıların Eygi'nin mezarına çiçek bırakması ve taziyelerini sunmasıyla sona erdi.
2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, vefatının 2. yılında kabri başında anıldı
Ayşenur Ezgi Eygi vefatının 2. yılında kabri başında anıldı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.