- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 33,134
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
TÜSEB tarafından verilen Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. mRNA teknolojisi üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Özlem Türeci ve Uğur Şahin ödüle layık görüldü.
İstanbul'da gerçekleştirilen törende, TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. mRNA teknolojisi ve kanser tedavisi alanındaki öncü çalışmalarıyla bilinen Özlem Türeci ve Uğur Şahin, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elinden aldı.
Tören sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bilimsel alandaki yeni hedeflerine değindi. Erdoğan, ülkenin yerli ultrason cihazı üretme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, teknolojik bağımsızlık yolunda atılan adımların önemine dikkat çekti.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Aziz Sancar Bilim Ödülü Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e verildi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Dolmabahçe Ofisi'ndeki görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.
Trendyol 1. Lig'in 13. haftasında oynanan mücadelede Pendikspor, Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup etti. Damir Hrelja'nın golüyle kazanan konuk ekip puanını 14'e çıkardı.