Bafra Ovası'nda kışlık sebze mesaisi başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
e93a60eb68f2e50805700a5904d8716e1da1c5ce22c739df7df692a60cfddef9.webp

Bafra Ovası'nda 76 bin dekar alanda kışlık sebze üretimi için hazırlıklar tamamlandı. Çiftçiler, 90 gün sonra hasat edilmesi planlanan erkenci ürünlerin dikimine başladı.

Kızılırmak Nehri'nin taşıdığı alüvyonlarla beslenen verimli topraklara sahip Bafra Ovası'nda, kışlık sebze sezonu için yoğun bir çalışma dönemi başladı. Bölgedeki çiftçiler, toplam 76 bin dekar alanda gerçekleştirilecek üretim için tarlalarda mesai harcıyor. Lahana, pırasa, brokoli, karnabahar ve ıspanak gibi ürünlerin yetiştirildiği ovada, arpa ve buğday hasadının ardından kışlık sebze dikimine geçildi.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, ağustos ayında başlayan ekimlerin erkenci ürünler olduğunu ve bu sürecin eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Aşçı, bugün dikimi yapılan ürünlerin yaklaşık 90 gün sonra hasat aşamasına geleceğini belirtti. Bölgenin su kaynakları ve toprak verimliliği sayesinde yüksek bir üretim potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Aşçı, çiftçilere bereketli bir sezon diledi.

Bafra Ovası'nda yetişen sebzelerin aroması ve kalitesiyle öne çıktığını belirten üreticiler, modern tarım teknikleriyle verimi artırmayı hedefliyor. Kışlık sebze üretimi, bölge ekonomisi için kritik bir öneme sahip olmaya devam ederken, hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte piyasadaki arzın da dengelenmesi bekleniyor. Çiftçiler, eylül sonuna kadar sürecek olan dikim takvimine uygun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Kızılırmak'ın bereketli topraklarında 90 günlük geri sayım başladı!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Gaziantep'te evinin camlarını sildiği sırada balkondan düşen kadın hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan kadının tedavisi sürerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?