- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 18,493
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Akdeniz'de batan yolcu gemisi nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile görüşerek taziye dileklerini iletti. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken kayıp 23 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Mersin'e doğru yola çıkan özel bir firmaya ait yolcu gemisi, Girne Limanı'ndan ayrıldıktan kısa bir süre sonra Akdeniz açıklarında alabora olarak battı. Toplam 267 kişinin bulunduğu gemide yaşanan facia sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlk belirlemelere göre 237 yolcu sağ olarak kurtarılırken, 7 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Bölgede kayıp olduğu bildirilen 23 kişiye ulaşılması için Türk donanması ve hava kuvvetleri unsurları, KKTC makamlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Yaşanan acı olayın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bahçeli, görüşmede yaşanan kazadan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybedenler için başsağlığı temennisinde bulundu. Türkiye'nin arama kurtarma faaliyetleri için her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu vurgulayan Bahçeli, kayıpların bir an önce bulunması için dua ettiklerini belirtti.
MHP kanadından yapılan açıklamada, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiği vurgulanırken, arama kurtarma ekiplerinin kararlılıkla yürüttüğü çalışmaların umutları canlı tuttuğu ifade edildi. Kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır dilenirken, yaralılar için acil şifa dilekleri iletildi. Olayın aydınlatılması noktasında Türkiye ve KKTC makamlarının titiz bir çalışma yürütmesi beklentisi yinelendi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, KKTC Başbakanı Üstel'e başsağlığı diledi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
30 Ağustos 2026 tarihli Süper Loto çekilişi noter huzurunda düzenleniyor. Sonuçlar Milli Piyango'nun resmi dijital kanalları üzerinden takip edilebiliyor.