Neler yeni

Bakan Çiftçi'den operasyon açıklaması: Glooper şifreleme sistemi deşifre edildi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
6,921
Tepkime puanı
0
Puanları
0
185878e9b0fc7f27ffb4f0a6225a3f73238dc03be0c385f15d9e2ccdb3cb2a85.webp


İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Alihan Kuriş ve örgüt yönetimine yönelik düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı. Örgütün kullandığı Glooper adlı şifreli yazılımın deşifre edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Alihan Kuriş ve örgüt üst yönetimine yönelik gerçekleştirilen operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çiftçi, operasyonun hedefinin geniş kitleler veya samimi inananlar değil, yapıyı bir çıkar örgütüne dönüştüren üst yönetim olduğunu vurguladı.

Bakan Çiftçi, örgüt yöneticilerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı Glooper isimli bir uygulama tespit ettiklerini açıkladı. Söz konusu uygulamanın üç kademeli bir doğrulama sistemiyle çalıştığını belirten Çiftçi, bu yapının geçmişteki benzer örgütlenme modellerine benzediğini ifade etti. AK Parti iktidarları döneminde muhafazakar kesimlere yönelik bir operasyon yapılmadığını hatırlatan Bakan, bu çalışmanın tamamen yasa dışı faaliyet gösteren üst kademeye odaklandığını belirtti.

Alihan Kuriş'in 2016 yılında yapının başına geçmesiyle başlayan para ve mal varlığı hareketlerinin uzun süredir takip altında olduğunu belirten Çiftçi, yurt dışı bağlantılarına dair çarpıcı bilgiler verdi. Örgütün Almanya'nın Köln şehrinde 70 milyon euro değerinde dev bir genel merkez inşa etme planı olduğu ortaya çıktı. Bakan Çiftçi, örgütün tüm faaliyetlerini bu merkeze kaydırmayı hedeflediğini, ancak güvenlik birimlerinin uygun zamanda müdahale ederek bu planı boşa çıkardığını kaydetti. Operasyonun, örgütün finansal ve idari yapısını çökertmeye yönelik olduğu ifade edildi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bakan Çiftçi'den Alihan Kuriş açıklaması: 3 kademeli şifreli yazılım deşifre oldu! Kod adı: Glooper

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

CHP'de başlayan kurultay süreciyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı tartışılıyor. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun görevini bırakmasını beklemediğini açıkladı.
 

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst