- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 8,863
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar ve Suriyeli mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde bölgesel gelişmeler ve Hürmüz Boğazı'ndaki durum ele alındı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yoğun diplomasi trafiği kapsamında Katar ve Suriye dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Fidan'ın mevkidaşlarıyla yaptığı temaslarda bölgesel güvenlik ve istikrar konuları ön plana çıktı.
Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelen Fidan, görüşme sırasında Hürmüz Boğazı'ndaki güncel durumu detaylı bir şekilde ele aldı. Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile gerçekleştirilen görüşmede ise bölgede yaşanan son gelişmeler değerlendirildi. Türkiye'nin dış politika gündemindeki bu kritik temaslar, bölgesel sorunların çözümüne yönelik diplomatik çabaların bir parçası olarak dikkat çekti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı ve Suriyeli mevkidaşlarıyla görüştü
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Irak'ın Süleymaniye kentinde bir petrol tesisinde çıkan yangın dört saatlik çalışma sonucu söndürüldü. Olayda 30 kişi yaralanırken, yetkililer yakıt tedarikinde sorun yaşanmayacağını belirtti.
Azerbaycan, Rus medyasında ülkesine yönelik yapılan provokatif ve şiddet içerikli yayınlar nedeniyle Rusya Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı. Ayrıca üç Rus vatandaşı hakkında gıyabi tutuklama kararı alındı.