Neler yeni

Bakan Göktaş'tan dördüz bebekleri olan aileye ziyaret ve destek sözü

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
30,669
Tepkime puanı
0
Puanları
0
6407ebaf0058ef8e8d3601c908520a556f84feee1d82409581482f600dceabeb.webp


Antalya'da dördüz bebekleri dünyaya gelen Çörüt ailesini ziyaret eden Bakan Göktaş, aileye devletin sunduğu sosyal desteklerin süreceğini belirtti. Aileye aylık 16 bin 500 lira çocuk yardımı yapılacağı açıklandı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşayan ve dördüz bebekleri dünyaya gelen Çörüt çifti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ziyaret edildi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla gerçekleşen ziyarette, Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen aileyi evlerinde ziyaret ederek Bakan Göktaş ile görüntülü bir görüşme sağladı.

Görüşme sırasında aileyi tebrik eden Bakan Göktaş, devletin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Aileye doğum yardımı desteğinin kasım ayından itibaren hesaplarına yatırılmaya başlanacağını belirten Göktaş, annelere yönelik hazırlanan 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulamasına kayıt yaptırmalarını tavsiye etti. Bakan Göktaş, ailelerin güçlendirilmesinin temel öncelikleri olduğunu ifade ederek, önümüzdeki dönemde Antalya'ya yapacağı ziyarette aileyi ve bebekleri bizzat görmek istediğini dile getirdi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Galip Sökmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Aile ve Nüfus On Yılı' vizyonu doğrultusunda çocuk yardımlarının artırıldığını hatırlattı. Sökmen, dördüz bebekler için anne Gamze Çörüt'ün hesabına her ay 16 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca, beş çocuklu bir aile haline gelen Çörüt çiftinin Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programından faydalanması ve ailedeki engelli birey için Evde Bakım Yardımı süreçlerinin başlatılması adına gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Anne Çörüt, dokuz yıl aradan sonra ilk çocuklarına kavuştuklarını ve dördüzlerin kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu ifade ederek, Bakan Göktaş'a ve devlet yetkililerine sağlanan desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Baba Çörüt ise çocuklarının sağlıklı bir şekilde büyümesi temennisinde bulunarak, devletin sunduğu imkanların aileleri için büyük bir güvence olduğunu belirtti.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bakan Göktaş, Antalya'da dördüz bebekleri olan çiftle görüntülü görüştü

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet →
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
⭐
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst