Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, motorinde kademeli Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulamasına geçildiğini bildirdi. Uygulama ile maliyet baskılarının hafifletilmesi ve enflasyon beklentileriyle fiyatlama davranışlarının olumlu etkilenmesi amaçlanıyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, motorin için devreye alınan kademeli Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, bu yeni düzenleme ile maliyet baskılarının hafifletilmesinin yanı sıra enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerindeki olumsuz etkilerin de azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,96'lık bir artışla tamamlayarak 14 bin puan seviyesini geçti. Açılışta 14.124,18 puana ulaşan endekste tekstil ve deri sektörü en çok kazandıran alan oldu.
Smart Spor yorumcusu Semih Sezerli, Fenerbahçe'nin Lukaku ve Beşiktaş'ın Vlahovic transferlerini değerlendirdi. İki golcünün de şampiyonluk yarışını belirleyici rol oynayacağını belirtti.
Dijital tehditler, üretim faaliyetlerinin tamamen durmasına yol açarak imalat sektöründe milyon dolarlık kayıplara neden olabiliyor. Siber olaylar nedeniyle üretimde yaşanan kesintiler, teslimat taahhütlerinin yerine getirilememesi gibi sorunlarla büyük zararlara yol açıyor.