Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uluslararası arenada dikkat çektiğini ve önemli bir kuruluş tarafından takdir edildiğini duyurdu. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Direktörü'nün Türkiye'deki temasları sırasında söz konusu modelden övgüyle bahsettiğini belirtti. Bu açıklama, Türkiye'nin eğitim vizyonunun küresel düzeydeki algısı ve uluslararası işbirlikleri açısından önemli bir gelişme olarak kaydedildi.
Bakan Tekin'in ifadelerine göre, OECD Direktörü'nün Türkiye ziyaretinde dile getirdiği olumlu görüşler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uluslararası standartlara uygunluğu ve Türk eğitim sistemine getirdiği yenilikçi yaklaşımın bir göstergesi olarak değerlendirildi. Modelin, öğrencilerin yetkinliklerini artırmayı, çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen yapısı, uluslararası eğitim çevrelerinin dikkatini çekmeye devam etmektedir. Bu durum, Türkiye'nin eğitim reformlarının uluslararası alanda takip edildiğini ve takdir gördüğünü ortaya koymaktadır.
Bu değerlendirme, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen eğitim müfredatı ve vizyonunun uluslararası düzeyde geçerliliğini ve etkinliğini vurgulamaktadır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, Türk eğitim sistemini geleceğe taşıma ve uluslararası rekabet gücünü artırma hedefleri doğrultusunda atılan önemli bir adım olduğu belirtilmektedir. Bakan Tekin'in açıklamaları, modelin potansiyel başarısını ve küresel eğitim dinamikleri içindeki yerini bir kez daha teyit etmektedir.