Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şırnak'ta gerçekleştirilen toplantılarda yeni yasadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeşeren Gençlik Derneği ile okullarda kütüphane kurulması için protokol imzalandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şırnak'ta düzenlenen bir etkinliğe katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Yeşeren Gençlik Derneği'nin kütüphane projeleri protokol imza törenine katılan Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürüyle toplantı yapmak üzere şehre geldiklerini belirtti. Konuşmasında son dönemde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifine de değinen Bakan, bu sürecin milletin birliği için büyük bir adım olduğunu vurguladı.
Tekin, siyasi partilerin ortak hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yasaların çıkmasının ardından toplumun da bu sürece sahip çıkması gerektiğini söyledi. Geçmişte yaşanan sıkıntıları hatırlatan Bakan, bugün Kürtçe kurs ve derslerin bir hak olarak görülmesinin demokratikleşme adına atılmış kararlı adımlar olduğunu ifade etti. Bu gelişmelerin 20 yıl önce hayal edilemeyeceğini, ancak vesayetçi güçlerin engellerine rağmen başarıldığını anlattı.
Eğitim alanındaki iş birliklerine vurgu yapan Tekin, bakanlık olarak 86 milyon nüfusa hizmet eden devasa bir yapı olduklarını kaydetti. Bu yükün altından kalkabilmek için sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Kapıların destek olmak isteyen herkese açık olduğunu sözlerine ekledi.
Törende konuşan Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, 2004 yılından bu yana bölgede yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde deprem bölgeleri dahil olmak üzere şimdiye kadar 79 kütüphane tamamladıklarını aktaran Atan, bu yıl içinde 18 kütüphaneyi daha bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Okullarda kurulan kütüphanelerde şehitlerin isimlerini yaşatmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, ihtiyaç duyulan okullarda kütüphane oluşturulmasına ilişkin protokol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Cihad Demirli ve Hatice Atan tarafından imzalandı. Programa çok sayıda bürokrat ve yerel yöneticiler katıldı.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Terörsüz Türkiye mesajı: Sürece destek olan herkese teşekkür ediyorum