Bakan Tekin'den eğitim gündemine dair açıklamalar

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
849bcf121dff4da5b417fa681dc6fdabda66cc28e53dc0db6ed09a0cbc52f288.webp

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir forumda Ramazan etkinliklerine yönelik eleştirilere yanıt vererek sınav sisteminde değişiklik olmadığını vurguladı. Yapay zekanın eğitimdeki rolüne de değinen Tekin, öğretmenlerin rehberlik işlevinin önemine dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Genç Diplomasi Derneği tarafından düzenlenen Bosphorus Diplomasi Formu'nda gençlerin sorularını yanıtladı. Eğitim sistemindeki güncel gelişmelere ve tartışmalara değinen Tekin, özellikle okullarda gerçekleştirilen Ramazan ayı etkinliklerine yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi.

Bakan Tekin, Ramazan ayında öğrencilerin milli ve manevi değerlerle bağ kurmasını hedeflediklerini belirterek, bu etkinliklerin toplumda yardımlaşma bilincini artırdığını savundu. Bazı akademisyenlerin bu etkinlikleri "Talibanlaştırma" olarak nitelendirmesini ve kendisini hedef alan ifadeler kullanmasını eleştiren Tekin, bu söylemlerin hakaret içerdiğini belirterek yasal yollara başvurulması talimatını verdiğini açıkladı.

Yapay zekanın eğitim üzerindeki etkilerini değerlendiren Bakan Tekin, teknolojinin öğretmenlerin yerini alacağı yönündeki görüşlere katılmadığını ifade etti. Tekin, "Öğretmenlerimizin rolü bilgi vermekten ziyade rehberlik etmeye dönüşecek" diyerek, yapay zekanın eğitim süreçlerini kolaylaştırıcı bir araç olarak kullanılması gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin öğrencilerle birlikte proje üreten ve sosyal etkinlikler organize eden bir rehber konumuna evrileceğini belirtti.

Kamuoyunda yer alan sınav sistemi değişikliği iddialarına da açıklık getiren Bakan Tekin, YKS ve LGS ile ilgili herhangi bir sistem değişikliğinin gündemlerinde olmadığını net bir dille ifade etti. Tekin, sadece sınav soru havuzlarının yeni müfredata uygun şekilde güncelleneceğini belirterek, "Sınav sistemine ilişkin bir değişiklik yok" dedi. Bakanlık olarak temel amaçlarının, öğrencileri milli ve manevi değerlere sahip, ülkesine sadakatle bağlı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu yineleyen Tekin, öğretim faaliyetlerinin de bu vizyonla sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den çarpıcı açıklamalar: “Ramazan ayı etkinlikleri yaptığımız için bizi ‘Talibanlaştırmakla’ suçladılar”

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?