- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 23,176
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarının özgün bir model olduğunu belirterek öğretmenlerin kılık kıyafetine dair yeni düzenlemeyi değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş ise imam hatip neslinin toplumsal değerlerin korunmasındaki rolüne dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 23. İmam Hatipliler Kurultayı kapsamında önemli değerlendirmelerde bulundu. İmam hatip okullarının Türkiye'nin kendi şartlarına göre kurgulanmış, dünyada benzeri bulunmayan bir eğitim modeli olduğunu vurgulayan Tekin, bu yapıyı daha ileriye taşımak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bakan Tekin, akademik çevreler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ÖNDER gibi sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde olduklarını ifade etti.
Öğretmenlerin kılık kıyafet düzenlemesine ilişkin tartışmalara da değinen Bakan Tekin, öğretmenlerin toplumun önderi ve çocuklar için rol modeli olduğunu hatırlattı. Mevcut düzenlemenin bir hatırlatma niteliği taşıdığını belirten Tekin, devlet memurlarının uyması gereken mevzuatın zaten var olduğunu kaydetti. Sendikaların veya siyasi partilerin iç işleyişine karışmadıklarını belirten Bakan, temel amaçlarının öğretmenlerin itibarını korumak olduğunu dile getirdi. Sınıf ortamında uygunsuz kıyafet tercih eden az sayıdaki örneğin, tüm eğitim camiasının emeğine zarar verdiğini savunan Tekin, bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.
Kurultayda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş ise imam hatip neslinin din eğitimi ve hizmetleri noktasında ülkenin en büyük kaynaklarından biri olduğunu belirtti. İmam hatip okullarının geçmişten günümüze medeniyet değerlerini topluma aktarma misyonu üstlendiğini söyleyen Arpaguş, bu kurumların gençleri modern dünyanın inanç problemleri karşısında güçlü tutmayı hedeflediğini ifade etti. Arpaguş, eğitim kurumlarının günün şartlarına uygun şekilde güncellenerek varlığını sürdürmesinin önemine dikkat çekti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen çocuklarımızın rol modeli olarak görülür
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Antalya, 9-20 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek COP31 zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şehirdeki altyapı ve ulaşım yatırımları, uluslararası organizasyonun başarısı için hızla tamamlandı.