Neler yeni

Bakan Tekin'den sınav sistemi açıklaması

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
c68a6f07a16fe8e70b855386f080823d99089c333b82165b1e51ad2b20af95d6.webp

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS ve YKS sınav sistemlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu. Bakan, sadece soru havuzunun yeni müfredata göre güncellendiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir etkinlikte kamuoyunda yer alan sınav sistemi değişikliği iddialarına açıklık getirdi. Bakan Tekin, hem kendi bakanlığının hem de Yükseköğretim Kurulu'nun gündeminde LGS ve YKS sınav sistemlerini değiştirmeye yönelik bir çalışma bulunmadığını vurguladı.

Sınav sistemine dair ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Tekin, mevcut süreçte tek değişikliğin soru havuzunda yapıldığını ifade etti. Bakan, yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan soru havuzunun, müfredattan çıkarılan konuları içermeyecek şekilde düzenlendiğini kaydetti. Bu kapsamda, öğrencilerin sorumlu olduğu konuların güncel müfredatla uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Bakan Tekin, sınav sisteminin bütünüyle değiştirileceği yönündeki söylentilere şaşırdığını belirterek, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını yineledi. ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen çalışmaların, sadece müfredat değişikliğine uyum sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Öğrenciler ve veliler için sınav formatında köklü bir değişiklik öngörülmüyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bakan Tekin yanıtladı: LGS ve YSK'de sınav sistemi değişecek mi?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Galatasaray, 2026-2027 sezonunun ilk haftasında kendi sahasında Çorum FK'yı ağırlıyor. RAMS Park'ta oynanacak karşılaşma bu akşam saat 21.30'da başlayacak.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?