Şırnak'ta temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de kabul edilen yasal düzenlemenin önemine değinerek sürecin korunması çağrısında bulundu. Bakan Tekin ayrıca kentteki eğitim yatırımlarının verilerini paylaştı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi resmi temas ve program için Şırnak'a gitti. Şırnak Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Birol Ekici ve beraberindeki heyetle bir araya gelen Bakan Tekin, ildeki eğitim değerlendirme toplantısına başkanlık etti.
Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasal düzenlemeye dikkat çekti. Söz konusu düzenlemenin Türkiye'nin uzun süredir devam eden önemli bir problemini çözdüğünü ifade eden Tekin, bu süreçte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Bakan Tekin, toplumsal barış ve kalkınma açısından kritik olan bu sürecin manipüle edilmemesi ve sabote edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu sürece sadakatle sarılacağımı ifade etmek isterim" dedi.
Şırnak'taki eğitim altyapısına ilişkin güncel verileri de paylaşan Bakan Tekin, 2002-2003 eğitim öğretim yılında bin 841 olan öğretmen sayısının bugün 9 bin 230'a ulaştığını belirtti. Bu artışla birlikte öğretmen başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını ifade eden Tekin, derslik sayısındaki gelişmelere de değindi. 2002 yılında bin 555 olan derslik sayısının 6 bin 624'e yükseldiğini açıklayan Bakan, derslik yapımı için yaklaşık 25 milyar TL kaynak ayrıldığını vurguladı.
Ziyaret programı kapsamında Şırnak Öğretmenevi'nde düzenlenen kütüphane projesi protokol imza törenine katılan Bakan Tekin, ardından 81 ilin milli eğitim müdürünün yer aldığı geniş kapsamlı bir toplantıda bir araya geldi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Sürecin manipüle ve sabote edilmesini hep birlikte engellemeliyiz”
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.