Neler yeni

Bakan Uraloğlu: Siber güvenlikte 18 yeni hedef belirlendi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
31,527
Tepkime puanı
0
Puanları
0
a2fa937e6dd6295bf10ee59d0ac25822a63810ed0dc17166c91e24ec108d11df.webp


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024-2028 dönemini kapsayan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi çerçevesinde 18 hedef ve 61 eylem planlandığını duyurdu. Bakan, verinin egemenliğinin milli bir mesele olduğunu vurgulayarak çocukların dijital dünyada korunmasına yönelik yeni düzenlemelere dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda düzenlenen Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda siber güvenlik vizyonunu paylaştı. Bakan Uraloğlu, 2024-2028 yıllarını kapsayan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı dahilinde 6 stratejik amaç, 18 hedef ve 61 eylem belirlediklerini ifade etti.

Verinin günümüz dünyasında üretimin ham maddesi ve ekonominin motoru olduğunu belirten Uraloğlu, verinin nerede barındırıldığı ve kimin kontrolünde olduğunun stratejik bir mesele olduğunu vurguladı. Bu kapsamda Türkiye'nin dijital güvenlik haritasını genişlettiklerini belirten Bakan, Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Veri Merkezi'nin kritik kamu verilerini yerli yazılımlarla koruyacağını kaydetti. Ayrıca İzmir'de hizmete giren veri merkezinin de bu dijital kaleler zincirinin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı'nın, ulusal politikaların tek elden yürütülmesini sağlayacağını ifade eden Uraloğlu, Türkiye'nin 2024 Küresel Siber Güvenlik Endeksi'nde tam puan alarak rol model ülke kategorisine yükseldiğini hatırlattı. Bakan, siber güvenliğin sadece teknolojik bir konu değil, aynı zamanda insan odaklı bir yaklaşım gerektirdiğini belirtti.

Konuşmasında çocukların dijital dünyadaki güvenliğine özel bir parantez açan Uraloğlu, 15 yaşından küçük çocukların sosyal ağ kullanımına yönelik getirilen kısıtlamaların önemine değindi. E-Devlet üzerinden yaş doğrulama zorunluluğu ve ebeveyn kontrol araçlarının devreye alınmasıyla, çocukların dijital risklerden korunmasının milli güvenlik anlayışının bir parçası olduğunu ifade etti. Bakan, geleceğin dünyasında veriyi güvenli ve egemen bir şekilde yönetebilen ülkelerin kazanan olacağını sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bakan Uraloğlu: Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi kapsamında 18 hedef belirledik

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet →
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
⭐
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst