- Katılım
- 29 Nis 2026
- Mesajlar
- 1,535
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 18
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin en son durumu ve yürütülen müdahale çalışmalarının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Yumaklı, ekiplerin dünden bu yana sergilediği yoğun çaba ve koordineli çalışmalar sonucunda yangınların büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını bildirdi.
Bakan Yumaklı'nın açıklamasına göre, dünden bu yana toplam 169 orman yangınına müdahale edildi. Bu yangınlardan 163'ü, karadan ve havadan yapılan aralıksız müdahaleler sayesinde tamamen kontrol altına alınmıştır. Özellikle kamuoyunda yakından takip edilen ve endişe yaratan Antalya'nın Kaş ilçesi ile Isparta'nın Eğirdir ilçesinde çıkan orman yangınlarının da aynı kapsamda tamamen kontrol altına alındığı bilgisi aktarıldı. Bu veriler, yangınla mücadeledeki hızlı ve etkili yanıt kapasitesini bir kez daha ortaya koymuştur.
Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, kontrol altına alınan bölgelerde soğutma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ve olası yeniden alevlenmelere karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ifade etti. Ülke genelindeki tüm ormanlık alanlarda yangın riskine karşı alınan önleyici tedbirlerin en üst düzeyde tutulmaya devam edileceği ve vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiği belirtildi.