Neler yeni

Bakanlıktan İzmit Körfezi'ndeki dip çamuru iddiasına yalanlama

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
Katılım
29 Nis 2026
Mesajlar
522
Tepkime puanı
1
Puanları
0
cevre-sehircilik-ve-iklim-degiskilgi-bakanligi-2236802.jpg


ANKARA – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sözcü gazetesinde "İzmit Körfezi'nde dip çamuru temizliği yapıldığı" yönündeki iddialara ilişkin kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yayımlayarak söz konusu haberleri kesin bir dille yalanladı. Bakanlık, yayımlanan haberin gerçekleri yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, Sözcü gazetesinde yer alan ve İzmit Körfezi'nde dip çamuru temizliği operasyonunun başlatıldığına dair iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulandı. İzmit Körfezi'nin çevresel hassasiyeti ve deniz ekosisteminin korunmasına yönelik çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, bu tür yanıltıcı haberlerin kamuoyunda yanlış bir algı oluşturabileceği ifade edildi. Bakanlık, Körfez'in ekolojik dengesinin sürdürülebilirliği için bilimsel veriler ışığında planlı ve kapsamlı projelerin devam ettiğini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, özellikle çevresel konularda hassasiyet gerektiren bilgi akışında resmi kurumların açıklamalarının esas alınmasının önemini bir kez daha vurguladı. Açıklamada, İzmit Körfezi'nin doğal yapısının korunması ve deniz kirliliğiyle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlerin şeffaflık ilkesi çerçevesinde kamuoyu ile paylaşıldığı kaydedildi. Bakanlık, Körfez'in temizliği ve çevresel sağlığına yönelik taahhütlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini beyan etti.
 

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst