Kosova'daki Boşnakların yüzyıllardır uyguladığı gelin yüzü boyama geleneği, Fatih Diren'in yönettiği bir belgesel ile kayıt altına alındı. Nazarın Renkleri adlı yapım, bu kültürel mirası beyaz perdeye taşıyor.
Kosova'da yaşayan Boşnak toplumu tarafından yüzyıllardır yaşatılan geleneksel gelin yüzü boyama ritüeli, sinemaya uyarlandı. Dr. Öğretim Üyesi ve belgesel yönetmeni Fatih Diren, bu köklü kültürel mirası Nazarın Renkleri isimli belgesel filminde izleyiciyle buluşturdu.
Balkanlar'ın kültürel dokusunu yansıtan bu özel ritüel, yönetmenin objektifiyle beyaz perdeye taşınarak gelecek nesillere aktarılması hedeflenen bir görsel hafıza oluşturuyor. Film, bölgedeki kadim geleneklerin korunması ve tanıtılması açısından önemli bir çalışma olarak öne çıkıyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
"Nazarın Renkleri" Balkanlar'daki kadim gelin yüzü boyama geleneğini beyaz perdeye taşıdı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Fenerbahçe'nin yeni transferi Lukaku, UEFA listesinde yer almamasına rağmen Lyon maçına yetişmek için çalışmalarını sürdürüyor. Teknik heyet, oyuncunun durumuna göre kadro değişikliği hakkını kullanabilir.
Malatya Kültür Yolu Festivali, ünlü şefleri ve gastronomi uzmanlarını kentin köklü mutfak kültürüyle buluşturdu. Belirlenen 31 lezzet noktası, yerel mutfağın tanıtımına ve esnafın desteklenmesine katkı sağlıyor.