- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasası soruşturmasında yeni bir kısıtlama kararı olmadığını ve işlemlerin idari güncellemelerden ibaret olduğunu duyurdu. 109 şüpheli hakkındaki tedbirlerin devam ettiği belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasası işlemlerine yönelik yürütülen soruşturmalar hakkında kamuoyunda oluşan yanlış anlaşılmaları gidermek amacıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Dijital platformlarda yer alan yeni kısıtlama haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Başsavcılık, bugün itibarıyla şüpheliler hakkında alınmış yeni bir tedbir kararı bulunmadığını ifade etti.
Başsavcılık, gündeme gelen işlemlerin daha önce alınan kararların ilgili kurumlara iletilmesi sürecinden ibaret olduğunu belirtti. Merkez Bankası ve Sermaye Piyasaları Birliği'nin, kararların dağıtım listesine dahil edilmeyi talep etmesi üzerine, mevcut kararların bu kurumlara gönderildiği açıklandı. Bu adımın, idari bir prosedür değişikliği olduğu vurgulandı.
Açıklamada, soruşturma sürecinde kısıtlamaları kaldırılan bazı şüphelilerin durumunun ilgili kurumlara sehven bildirilmediği bilgisi paylaşıldı. Söz konusu eksikliğin fark edilmesi üzerine, güncel kararlar doğrultusunda yeni müzekkereler yazılarak tedbirlerin doğru bir şekilde uygulanması sağlandı. Bu düzeltme ile kısıtlaması kaldırılan kişiler güncel listenin dışında tutuldu.
Başsavcılık, yapılan güncellemeler sonrasında 109 şüpheli hakkındaki mal varlığına yönelik tedbir kararlarının geçerliliğini koruduğunu belirtti. Kamuoyuna yansıyan gelişmelerin yeni bir kısıtlama kararı değil, mevcut tedbirlerin güncel listelerle kurumlara bildirilmesi ve geçmişteki bildirim hatalarının giderilmesi amacıyla gerçekleştirildiği netleştirildi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Sermaye piyasası soruşturmasında 109 şüpheli detayı! Başsavcılıktan açıklama
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.