Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Kuzey Kıbrıs'ta batan feribotta kaybolan kardeşlerin aileleri, isimlerinin kullanılarak yardım adı altında para toplandığını duyurdu. Aile, vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinden Mersin'e seyir halindeyken alabora olan Filo Jet isimli feribotun yol açtığı faciada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda bir cansız bedene daha ulaşılmasıyla birlikte, kazadaki toplam can kaybı sayısı 14'e yükseldi. Bölgede kayıp olan diğer yolcuları arama faaliyetleri ise halen sürüyor.
Facianın acısını yaşayan aileler, bir yandan kayıplarından gelecek haberi beklerken diğer yandan dolandırıcılık şokuyla karşı karşıya kaldı. Feribotta kaybolan Hataylı Mustafa ve Mahmut Demir kardeşlerin isimlerini kullanan kimliği belirsiz kişiler, aileye yardım toplandığı iddiasıyla sosyal medya üzerinden IBAN numaraları paylaşarak vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor.
Kayıp kardeşlerin ağabeyi Halil Demir, dolandırıcıların insanların iyi niyetini suistimal ettiğini belirterek, "Lütfen bu dolandırıcılara itibar etmeyin" çağrısında bulundu. Ailenin diğer üyeleri de henüz cenazelerine dahi ulaşamadıkları bir süreçte, isimlerinin para toplama amacıyla kullanılmasının büyük bir vicdansızlık olduğunu ifade etti. Yetkililer, resmi kurumlar dışında yapılan yardım çağrılarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgularken, Demir ailesi de söz konusu hesaplara para gönderilmemesi konusunda kamuoyunu uyardı. Arama kurtarma ekipleri, bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen kayıp 14 kişiye ulaşmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
"Pes" dedirten dolandırıcılık: Batan gemide kaybolan kardeşlerin ismini kullandılar
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
OpenAI, insan zekasına yakın yetenekler sergileyen yeni modeli GPT-6 Astra'yı duyurdu. Şirket yönetimi, bu gelişmeyi yapay genel zeka döneminin başlangıcı olarak tanımlıyor.