- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 22,168
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz bölgesi, yılın ilk sekiz ayında önemli bir ihracat başarısına imza attı. Bölgeden yapılan toplam dış satım tutarı yaklaşık 2 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, bölgenin dış ticaret verilerini kamuoyuyla paylaştı. Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan bölgeden, yılın ilk sekiz aylık döneminde toplam 1 milyar 968 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Can, bölge ekonomisi için kritik öneme sahip olan bu verileri değerlendirdi. Söz konusu rakamlar, bölgenin üretim ve ihracat kapasitesinin istikrarlı bir şekilde korunduğunu ortaya koyuyor. İhracatçılar, yılın geri kalanında da benzer bir performans sergilemeyi hedefliyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Batı Akdeniz'den 8 ayda yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Nvidia, yapay zeka destekli yeni görüntü işleme teknolojisi DLSS 5'i 3 Eylül'de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. RTX 50 serisi kartlara özel olan bu sistem, yüksek performans maliyetiyle dikkat çekiyor.
Apple'da 15 yıllık Tim Cook dönemi sona erdi ve koltuğu John Ternus devraldı. Yeni CEO, ilk büyük sınavını 9 Eylül'deki ürün tanıtım etkinliğinde verecek.