- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 14,372
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Atina Üniversitesi'nden uzmanlar, Batı Nil virüsü vakalarının ağustos sonunda en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı. Vatandaşların ciddi sinir sistemi belirtilerine karşı dikkatli olmaları istendi.
Yunanistan'da Batı Nil virüsü vakalarının seyri hakkında değerlendirmelerde bulunan Atina Üniversitesi Epidemiyoloji Profesörü Dimitris Paraskevi, hastalığın yayılımına dair önemli uyarılarda bulundu. Profesör Paraskevi, virüsün en yoğun olarak ağustos ayının son günlerinde görüldüğünü ve eylül ayı boyunca da etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade etti.
Hastalığın birçok kişide hafif semptomlarla seyretmesi nedeniyle, gerçek vaka sayısının resmi kayıtlara yansıyan rakamlardan çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Ateş, yorgunluk ve hafif baş ağrısı gibi belirtilerin genellikle endişe verici olmadığını belirten uzmanlar, asıl riskin merkezi sinir sistemini etkileyen durumlarda ortaya çıktığını vurguladı.
Paraskevi, özellikle şiddetli baş ağrısı ve bilinç kaybı gibi ciddi semptomların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtiler gösteren kişilerin vakit kaybetmeden tıbbi destek alması gerektiği konusunda uyardı. Sağlık otoriteleri, virüsün yayılımını kontrol altında tutmak için halkı dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Yunan uzmandan salgın uyarısı: En çok ağustos ayında görülüyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Rusya'nın Amur bölgesinde inşa halindeki bir gaz-kimya tesisinde yangın meydana geldi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralandı.