- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 31,248
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli yerleşimciler, Filistinli çiftçilerin geçim kaynağı olan 120 zeytin ağacına zarar verdi. Olay Beytüllahim kentinde gerçekleşti.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler tarafından yeni bir saldırı gerçekleştirildi. Bölgedeki Filistinli çiftçilerin en önemli geçim kaynaklarından biri olan 120 zeytin ağacı, kimliği belirsiz kişilerce kesilerek kullanılamaz hale getirildi.
Söz konusu saldırı, bölgedeki tarımsal üretime ve yerel halkın ekonomik istikrarına yönelik ciddi bir müdahale olarak değerlendiriliyor. İsrailli yerleşimcilerin gerçekleştirdiği bu tür eylemler, bölgedeki gerilimi tırmandırmaya devam ediyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria'da Filistinlilerin 120 zeytin ağacına daha zarar verdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Yeşilova Sulh Hukuk Mahkemesi, Mahmut Çan'ın tereke davası kapsamında alacaklı ve borçlulara çağrıda bulundu. İlgililerin bir ay içinde mahkemeye başvurmaları gerektiği duyuruldu.
Mersin 16. Asliye Ceza Mahkemesi, adresleri tespit edilemeyen iki sanık hakkında verilen düşme kararını ilanen tebliğ ediyor. Sanıkların karara karşı iki hafta içinde istinaf hakları bulunuyor.