Neler yeni

Batı Şeria'da kuşatma altındaki ailelere insani yardım ulaştı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
d7dc89fa42c972ed432d60188bdff77730fa485363f441a088f1b4465a120686.webp

Birleşmiş Milletler, Batı Şeria'nın Kusra beldesinde yaklaşık bir haftadır kuşatma altında tutulan Filistinli ailelere ulaştı. Bölgedeki insani yardım görevlileri, ailelerin İsrail güçleri ve yerleşimciler tarafından kısıtlandığını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Kusra beldesinde yaklaşık bir haftadır kuşatma altında tutulan Filistinli ailelere insani yardım ekiplerinin ulaştığını duyurdu. Dujarric, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki durumun ciddiyetini vurgulayarak ailelerin evlerinin hemen yanına kurulan İsrail yerleşim karakolları nedeniyle ciddi erişim kısıtlamalarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) çalışanları, 9 Ağustos tarihinden bu yana yolları kapatılarak giriş çıkışları engellenen üç Filistinli ailenin durumunu yerinde inceledi. Ailelerin, yoğun İsrail askeri varlığı ve yerleşimcilerin baskısı altında mahsur kaldığı ifade edildi. Sözcü Dujarric, bölgedeki altyapı sorunlarına da dikkat çekerek, belediye ekiplerinin hasar gören su ve elektrik hatlarını onarma girişimlerinin İsrail güçleri tarafından engellenmeye çalışıldığını, ancak tüm zorluklara rağmen onarımların tamamlandığını aktardı.

Öte yandan, İsrail güçlerinin bölgedeki belediye çalışanlarını gözaltına aldığı ve bir Filistin fabrikasına faaliyetlerini durdurma talimatı verdiği bildirildi. Yerel kaynaklar, bu baskıların aileleri evlerini terk etmeye zorlamak amacıyla yapıldığından endişe ediyor. BM yetkilileri, bölgedeki insani durumun yakından takip edildiğini ve temel hizmetlere erişimin sağlanması için çabaların sürdüğünü kaydetti.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

BM: İsrailli işgalcilerin Batı Şeria'da kuşatma altında tuttuğu ailelere ulaşıldı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Kanal D'nin yeni yapımı Haysiyet dizisi için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Eylül ayında ekranlara gelmesi planlanan dizinin çekimleri Balat sokaklarında gerçekleştiriliyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?