🚨 SON DAKİKA GÜNDEM
Fenomen Fatma Soydaş Cezaevine Gönderildi!
"Yapay Zekâ" Savunması, İfadesi ve Soruşturma Detayları Konuda!
Detayları Oku →
Selamlar millet! Batman'da ezan vakitleri ve genel olarak bölgedeki güncel gelişmelerle ilgili bir konu açmak istedim. Özellikle Sason ve Kozluk ilçelerinden gelen haberler dikkatimi çekti. Sabah.com.tr'nin Batman Sason haberleri sayfasında, ilçedeki son dakika gelişmelerinin yanı sıra namaz vakitleri ve nöbetçi eczane listeleri gibi bilgilere de yer verildiğini gördüm. Bu tür yerel bilgilerin tek bir platformda toplanması oldukça faydalı oluyor.
Öte yandan, sondakika.com'da Alaattin Parlak ile ilgili haberlerde, FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların ezan okunması ve dua edilmesiyle tepki gösterdiği belirtiliyor. Bu, o dönemde yaşanan hassasiyeti ve halkın dini değerlere olan bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Ezanın sadece bir ibadet çağrısı olmanın ötesinde, toplumsal birlikteliği ve direnişi simgeleyen bir unsur haline gelmesi de önemli bir detay.
TikTok'ta ise 'Batman Kozluk Ezan Vakti ile Hayırlı Akşamlar' başlığı altında paylaşımlar olduğunu fark ettim. Bu tür içerikler, ezan vaktinin günlük yaşamın bir parçası olduğunu ve sosyal medyada bile kendine yer bulduğunu gösteriyor. Dondurma keyfiyle ezan vaktinin bir araya gelmesi gibi paylaşımlar, yerel kültürün dijital platformlara nasıl yansıdığını da gözler önüne seriyor.
Batman ve çevresindeki ezan vakitleri, yerel haberler ve dini hassasiyetler hakkında sizin de eklemek istedikleriniz veya düşünceleriniz var mı? Özellikle bölgede yaşayan arkadaşlar varsa, güncel durum hakkında bilgi verebilirler mi?