Mobilya sektörünün önemli oyuncularından Bellona, üst yönetiminde değişikliğe giderek Bilal Uyanık'ı Genel Müdür olarak atadı. Sektörde otuz yılı aşkın tecrübesi bulunan Uyanık, markanın büyüme stratejilerine yön verecek.
Türkiye mobilya pazarının köklü kuruluşlarından Bellona, yönetim kadrosunda stratejik bir değişikliğe imza attı. Şirket, Genel Müdürlük pozisyonuna sektörün deneyimli isimlerinden Bilal Uyanık'ın getirildiğini duyurdu. Anadolu Güçbirliği Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren marka, bu atama ile hem yurt içi hem de küresel pazarlardaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.
Kariyerine 1994 yılının Kasım ayında adım atan Bilal Uyanık, Bellona markasının kuruluş sürecinde aktif rol alan isimler arasında bulunuyor. Geçmişte pazarlama, satın alma ve kurumsal iletişim gibi kritik departmanlarda uzmanlaşan Uyanık, 1998 yılında İstikbal bünyesinde Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. 2000 ile 2015 yılları arasında Erciyes Anadolu Holding Mobilya Grubu'nda Satış ve Pazarlama Grup Koordinatörlüğü görevini üstlenen yönetici, aynı zamanda holdingin çeşitli şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri de gerçekleştirdi.
2016 yılında Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu'nda yer alan Uyanık, son iki yıldır marka ve yönetim danışmanlığı alanında çalışmalar yürütüyordu. Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan ve Sabancı Üniversitesi'nde yönetici geliştirme programlarına katılan Uyanık, sahip olduğu kapsamlı tecrübeyle Bellona'nın yeni dönem büyüme hedeflerine liderlik edecek. Şirket yönetimi, Uyanık'ın sektörel birikiminin markanın gelecekteki stratejik planlamalarında önemli bir rol oynayacağını vurguluyor.
2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Akkök Holding'de kurumsal iletişimde yeni görevlendirme
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Çinli üretici COMAC'ın geliştirdiği C919 yolcu uçağı, ilk kez ülke sınırları dışına çıkarak Moğolistan'a uçtu. Batılı rakiplerine karşı maliyet avantajı sunan uçak, henüz uluslararası sertifikasyon süreçlerini tamamlayamadı.