Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İsrail'in Ben Gurion Havalimanı, yaşanan grevler ve personel eksikliği nedeniyle dünyanın en fazla aksaklık yaşanan havalimanları listesine girdi. Uçuşlarda ortalama 90 dakikalık gecikmelerin yaşandığı havalimanındaki durumun hafta sonuna kadar düzelmesi bekleniyor.
İsrail'in ana hava ulaşım merkezi olan Ben Gurion Havalimanı, son dönemde yaşanan grevler ve personel yetersizliği nedeniyle ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı. Flightradar24 verilerine göre havalimanı, dünya genelinde uçuşlarda en fazla aksaklığın yaşandığı 10'uncu havalimanı konumuna geriledi. Uçuşların ortalama 90 dakika gecikmeli gerçekleştiği merkezde, son iki haftadır bagaj teslim süreçlerinde de büyük sorunlar yaşanıyor.
Grevin etkisiyle tüm check-in kontuarlarının kapatılması ve uçuşların geçici olarak durdurulması, havalimanında büyük bir kaos ortamı oluşturdu. İsrail Maliye Bakanlığı, yaşanan bu grevin ülke ekonomisine toplam maliyetinin 10 milyon dolar seviyesinde olduğunu duyurdu. Başbakan Binyamin Netanyahu, iş bırakan personeli sert bir dille eleştirerek havalimanının normal şekilde çalışmaya devam edeceğini vurguladı.
Personelin görevlerine geri dönmesine rağmen, havalimanındaki operasyonel yoğunluğun ve aksaklıkların ancak hafta sonu itibarıyla tamamen normale dönmesi öngörülüyor. Özellikle yılın en yoğun dönemine denk gelen bu aksaklıklar, binlerce yolcunun mağduriyet yaşamasına neden oldu. Yetkililer, uçuş planlamalarında yaşanan bu düzensizliğin giderilmesi için kademeli bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.
2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İsrail'in Ben Gurion Havalimanı, dünyanın en fazla aksaklık yaşanan havalimanlarından biri oldu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Suriye'de bir mahkeme, savaş suçları işlediği gerekçesiyle Beşar Esad'ı gıyabında idama mahkum etti. Sednaya Cezaevi mağduru Riyad Avlar, kararın Esad'ın iadesini zorlaştırabileceği uyarısında bulundu.