Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Beşiktaş İkinci Başkanı Hakan Daltaban, Alanyaspor maçındaki hakem kararları nedeniyle MHK'yi eleştirdi. Daltaban, Türk hakemliğinin ciddi bir kriz içinde olduğunu savundu.
Beşiktaş İkinci Başkanı Hakan Daltaban, Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Alanyaspor karşılaşmasının ardından hakem yönetimine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Daltaban, Türk hakemliğinin genel bir çöküş yaşadığını belirterek, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) mevcut yönetim anlayışını eleştirdi.
Daltaban, yaptığı açıklamada sadece kendi kulüplerinin değil, genel olarak futbolun değerlerinin korunamadığını ifade etti. Beşiktaş camiasının şerefli bir mücadele kültüründen geldiğini vurgulayan yönetici, "Türk hakemliği elden gidiyor" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon yaşanan hakem krizlerinin ardından bu sezon da benzer bir aymazlık gözlemlediklerini belirten Daltaban, MHK başkanının sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.
Yönetim kurulu olarak maç sonlarında adrenalinle demeç vermeme kararı aldıklarını hatırlatan Daltaban, bu kez yaşananların bir futbol skandalı olduğunu savundu. Alanyaspor'un mücadelesine saygı duyduklarını ancak hakemlerin otoriteyi sağlamakta yetersiz kaldığını belirten Beşiktaş İkinci Başkanı, maçtaki ikili mücadelelerde kart standartlarının uygulanmadığını öne sürdü.
Hakan Daltaban, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanına seslenerek MHK başkanının görevden alınması gerektiğini ifade etti. Hakemlerin eğitim süreçlerinin ve yönetim biçimlerinin sorgulanması gerektiğini belirten Daltaban, futbolun sadece bir oyun olmadığını, camiaların kutsal değerlerini barındırdığını hatırlattı. Özellikle VAR sisteminin müdahale etmesi gereken pozisyonlarda sessiz kalmasını eleştiren Daltaban, hakemlerin saha içindeki disiplini sağlamakla yükümlü olduğunu vurguladı.
Beşiktaş'ın sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden bir takım kurma hedefinde olduğunu belirten yönetici, bu çabaların hakem hatalarıyla gölgelenmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. Daltaban, kulüp olarak kimseden ayrıcalık beklemediklerini, sadece adil bir yönetim talep ettiklerini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Beşiktaş’ta Hakan Daltaban’dan TFF'ye MHK çağrısı! ‘Türk hakemliği elden gidiyor’