Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2026-YKS yerleştirme sonuçlarına göre tüm bölümlerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını duyurdu. Üniversite yönetimi, yeni öğrencilerin katılımıyla eğitim hedeflerini daha ileriye taşımayı amaçlıyor.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte akademik başarısını tescilledi. Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, kurum bünyesindeki tüm lisans ve ön lisans programlarının yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı bildirildi.
Yapılan yerleştirmeler sonucunda, üniversitenin lisans bölümlerine 1540, ön lisans programlarına ise 2 bin 578 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Toplamda 4 binden fazla öğrencinin tercih ettiği üniversite, bölgedeki eğitim kapasitesini tam verimle kullanmış oldu.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, elde edilen bu sonucun üniversitenin gelişen ve güçlenen yapısının somut bir göstergesi olduğunu ifade etti. Üniversitenin sadece akademik bir eğitim alanı değil, aynı zamanda öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan bir merkez olduğunu vurgulayan Kaplancıklı, yeni öğrencilere başarı dileklerini iletti. Rektör Kaplancıklı, "Hedeflerimizi daha da ileri taşıyacağız" diyerek üniversitenin gelecek vizyonuna dikkat çekti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, yeni akademik dönemde tam kapasiteyle eğitime başlamaya hazırlanıyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde tüm kontenjanlar doldu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı, ülkeye yönelik bir füze tehdidi tespit edildiğini ve hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini açıkladı. Yetkililer, halkı resmi uyarıları takip etmeye çağırdı.