- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 10,308
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
AFAD Deprem Bilim Kurulu, Marmara Denizi'nde meydana gelen mikro depremlerin büyük bir sarsıntının habercisi olduğu yönündeki görüşleri değerlendirdi. Uzmanlar, bu sarsıntıların bilimsel bir öncü niteliği taşımadığını vurguladı.
AFAD Deprem Bilim Kurulu üyeleri, Marmara Denizi'nde Adalar fayı üzerinde gerçekleşen 170'i aşkın mikro depremi mercek altına aldı. Bölgede yaşanan sarsıntıların büyük bir depremin habercisi veya öncüsü olarak nitelendirilmesinin bilimsel bir temeli olmadığını belirten uzmanlar, kamuoyunda oluşan endişelere açıklık getirdi.
Kurul üyeleri, mevcut sismik hareketliliğin büyük bir sarsıntının işareti olarak yorumlanamayacağını ifade ederek, bu tür değerlendirmelerin bilimsel verilerle desteklenmediğinin altını çizdi. Bölgedeki sismik faaliyetler yakından takip edilmeye devam ediliyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Deprem Bilim Kurulu üyelerinden Marmara Denizi'ndeki sarsıntılara ilişkin değerlendirme
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin kurucusu Hui Ka Yan, mali dolandırıcılık ve fonların kötüye kullanımı suçlamalarıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Şirketine ve kendisine verilen rekor para cezaları, Çin emlak sektöründeki derin krizi bir kez daha gözler önüne serdi.
Gaziantep'te çıkan bir kavgada Yeni Parti Milletvekili Melih Meriç bıçakla yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan saldırgan Seydi Ahmet Keleş, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.