Neler yeni

Birleşmiş Milletler'den Gazze'deki sivil kayıplara ilişkin uyarı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
5448662a37eed3bcec2c0d8031716b7d67bf70a6cc6b0678fb50d7adfaef2e89.webp

Birleşmiş Milletler, Gazze'deki askeri operasyonların sivillerin hayatını ciddi şekilde tehdit ettiğini açıkladı. Bölgedeki patlayıcı mühimmatların temizlenmesi için insani yardım ekiplerinin daha fazla ekipmana ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Gazze'de devam eden askeri operasyonların bölge halkı üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekti. Günlük basın toplantısında konuşan Haq, İsrail'in saldırılarının sivillerin yaşamını büyük bir tehlikeye sürüklediğini ve insani krizin derinleşmesine neden olduğunu ifade etti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin verilerine göre, cuma gününden bu yana kaydedilen olaylarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Bölgedeki insani yardım ekipleri, çatışmaların başladığı Ekim 2023 tarihinden bu yana sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler, enkaz kaldırma ve altyapı onarım çalışmaları sırasında hayati risk oluşturan binden fazla patlayıcı mühimmatı tespit ederek işaretledi.

Haq, sivillerin karşı karşıya kaldığı bu büyük risklerin azaltılması için insani yardım faaliyetlerinin genişletilmesi gerektiğini belirtti. Bu kapsamda, Gazze'ye girişine izin verilen temel malzeme ve özel ekipman yelpazesinin artırılması çağrısında bulundu. Patlayıcı mühimmatların temizlenmesi, bölgedeki altyapı çalışmalarının güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için kritik bir öneme sahip olmaya devam ediyor. BM yetkilileri, insani yardım ortaklarının hayat kurtaran hizmetleri sürdürebilmesi için bölgeye erişimin kolaylaştırılmasının zorunlu olduğunu vurguluyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

BM: Gazzedeki İsrail saldırıları, sivilleri tehlikeye atmaya devam ediyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu rövanş maçında Çekya temsilcisi Hradec Kralove'yi konuk ediyor. İlk maçı 1-0 kazanan siyah-beyazlılar, play-off turuna yükselmeyi hedefliyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?